دارالترجمه رسمی سُفرا

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

تفاوت دانشنامه و گواهی موقت چیست؟

تفاوت دانشنامه و گواهی موقت چیست؟

یکی از مباحث حائز اهمیت در فرایند مهاجرت تحصیلی، ترجمه رسمی دانشنامه و ترجمه گواهی موقت تحصیلی است که بسیاری از متقاضیان توجهی به آن ندارند. در حقیقت، این دو مدرک تحصیلی دارای ماهیت یکسانی هستند، اما از نظر حقوقی و امتیازات مهاجرتی تفاوت های اساسی دارند. تفاوت دانشنامه و گواهی موقت مربوط به مسائل مهاجرتی و ارزش این دو مدرک تحصیلی است. آشنایی کامل با این دو مدرک تحصیلی موجب می شود تا هنگام مهاجرت (تحصیلی) هیچ گونه مشکلی جهت اخذ ویزا برای متقاضیان به وجود نیاید. در ادامه این مطلب قصد داریم به تفاوت دانشنامه و گواهی موقت بپردازیم؛ با دارالترجمه رسمی سفرا همراه باشید.

تفاوت دانشنامه و گواهی موقت چیست؟

دانشنامه چیست؟ تفاوت دانشنامه و گواهی موقت

دانشنامه در حقیقت همان مدرک تحصیلی صادر شده از سوی دانشگاه است که نشان می دهد متقاضی در رشته مربوطه با نمرات قابل قبول موفق به دریافت تاییدیه شده است. این مدرک به خوبی اثبات می کند که تمام واحدهای مربوط به رشته تحصیلی به صورت کامل اخذ شده اند و درج تاریخ و مشخصات متقاضی در آن به همراه مهر و امضای رسمی دانشگاه، اصالت و اعتبار دانشنامه را تایید می کنند. توجه داشته باشید که دانشنامه پس از اتمام دوره تحصیلی در اختیار فارغ التحصیلان قرار می گیرد، اما شروطی برای آن در نظر گرفته شده است. در ادامه به نحوه دریافت این مدرک و اساسی ترین تفاوت دانشنامه و گواهی موقت می پردازیم.

نحوه دریافت دانشنامه

طبق قانون رسمی، فارغ التحصیلان دانشگاه های روزانه و دولتی باید تا پایان دوره تعهد خود در داخل کشور خدمت رسانی کنند. این بدان معناست که اصل دانشنامه و مدرک تحصیلی آن ها تا انتهای این بازه زمانی در اختیار دانشگاه قرار خواهد داشت. اما سوال! آیا راه حلی جهت دریافت دانشنامه بدون سپری شدن زمان تعهد وجود دارد؟ بله. در حقیقت دوره تعهد به دلیل تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی (روزانه) از فارغ التحصیلان درخواست می شود. این دوره در برخی از دانشگاه ها نظیر دانشگاه آزاد و پردیس وجود ندارد. اگر متقاضی به دلیل مهاجرت و یا دیگر مسائل قصد دارد دانشنامه خود را بدون انجام تعهد آزاد کند، باید هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی را به صورت کامل پرداخت نماید. این هزینه در مقایسه با شهریه دانشگاه آزاد و پردیس مبلغ ناچیزی محسوب می شود.

توجه داشته باشید که متقاضیان می توانند با استفاده از اعلام عدم کاریابی نیز دانشنامه خود را بدون هزینه دریافت نمایند. در این روش، متقاضی باید ابتدا به اداره کاریابی مراجعه کند و جهت اشتغال درخواست رسمی ارائه دهد. اگر پس از گذشت 6 ماه هم چنان گزینه استخدام و اشتغال برای متقاضی وجود نداشت. وی باید مجددا به اداره کاریابی مراجعه کند و گواهی تایید شده عدم کاریابی را در اختیار دانشگاه قرار بدهد. با انجام این فرایند، دانشگاه موظف است بدون دریافت هزینه دانشنامه را در اختیار متقاضی قرار دهد. توجه کنید که جهت دریافت دانشنامه باید تمامی واحدها با نمره قابل قبول پاس شوند و وضعیت سربازی آقایان به صورت کامل مشخص باشد. علاوه بر دانشجویان دانشگاه های روزانه، فرایند آزادسازی مدرک تحصیلی و دانشگاهی شبانه نیز منوط به طی کردن روند و فرایند خاصی است.

تفاوت دانشنامه و گواهی موقت

گواهی موقت چیست؟

تفاوت دانشنامه و گواهی موقت مربوط به اعتبار این دو مدرک تحصیلی می شود. در واقع، گواهی موقت نوعی مدرک و گواهی اثبات قبولی در مقطع مربوطه محسوب می شود. گواهی موقت با توجه به شرایط دانشجویان صادر می شود. این شرایط می توانند دلایل متفاوتی داشته باشند. برای مثال، بدهکاری به دانشگاه و صندوق رفاه دانشجویی یکی از دلایل رایج این موضوع به حساب می روند. از سوی دیگر، مشخص نبودن وضعیت سربازی و معافیت دانشجویان مذکر نیز یکی از این دلایل به شمار می رود.

در چنین شرایطی، گواهی موقت به عنوان گواهی اثبات مدرک تحصیلی به دانشجو ارائه می شود. این گواهی جهت کاریابی در داخل کشور مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید که گواهی موقت تحصیلی تنها در داخل کشور اعتبار دارد. در نتیجه اغلب جهت کاریابی فارغ التحصیلان استفاده می شود. در نتیجه، اگر قصد مهاجرت دارید، تنها ترجمه رسمی دانشنامه می تواند برای شما اعتبار و ارزش داشته باشد. همچنین، توصیه می کنیم که برای ترجمه دانش نامه تنها از طریق دفاتر ترجمه معتبر به زبان مقصد (دارالترجمه رسمی انگلیسی، دارالترجمه رسمی ایتالیایی و سایر مراکز رسمی) اقدام نمایید.

 

تفاوت دانشنامه و گواهی موقت

گواهی موقت و دانشنامه با وجود ماهیت یکسان، تفاوت های اساسی دارند. هر‌ دوی این مدارک سندی دال بر گذراندن دوره هستند. اما دانشنامه مدرک اصلی شماست که تحت شرایط خاص به شما ارائه می شود. درحالی که گواهی موقت مدرکی برای استفاده در ایران و صرفا جهت کاریابی و موارد این چنینی است. گواهی موقت که در آن کلمه “فاقد ارزش ترجمه می باشد” قید شده باشد. ارزش ترجمه ندارد و برای انجام کارهای مهاجرت نباید به آن اکتفا کنید. اگر قصد مهاجرت دارید، بهتر است با مراجعه به بخش اداری دانشگاه و پرداخت هزینه تحصیل، تعهد به خدمتتان را بخرید. به این ترتیب، در صورتی که مشکلی در خدمت سربازی وجود نداشته باشد. بدهی شما به دانشگاه نیز صفر محاسبه شود. دانشنامه به همراه ریز نمرات به شما تحویل داده خواهد شد.

 

امتیاز خود را ثبت کنید