دارالترجمه رسمی سُفرا

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

دریافت گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی

دریافت گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی

گواهی عدم سوء پیشینه یکی از پیش نیازهای ضروری در استخدام های دولتی و غیردولتی محسوب می شود. دریافت گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی یکی از اقدامات جدید دولت است. این بستر در راستای ایجاد خدمات الکترونیک قضایی شکل گرفته است. عدم سوء پیشینه در واقع به معنای سابقه پاک هر فرد در جامعه است که توسط گواهی از طریق مراجع قضایی قابل دریافت می باشد. درحال حاضر، دریافت گواهی عدم سوء پیشینه غیرحضوری در دولت جدید فعال شده است. در نتیجه، بدون مراجعه حضوری و از طریق اینترنت می توان به سادگی این گواهی را دریافت کرد. در ادامه با دارالترجمه سفرا همراه باشید تا با نحوه دریافت گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی آشنا شویم.

دریافت گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی

آیا دریافت گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی امکان پذیر است؟

امکان دریافت گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی، یکی از سوالات رایج در این زمینه به حساب می آید. همانطور که بالاتر اشاره کردیم، دولت جدید در راستای ایجاد خدمات الکترونیک قدم های بسیار بزرگی برداشته است. یکی از اقدامات مفید دستگاه قضا در این زمینه، ایجاد بستر آنلاین جهت دریافت گواهی عدم سوء پیشینه است. با این شرایط، دریافت گواهی عدم سوء پیشینه بدون مراجعه حضوری و تنها به وسیله درگاه آنلاین امکان پذیر است. توجه داشته باشید که جهت دریافت این گواهی، ابتدا باید در سامانه ثنا قوه قضاییه ثبت نام کنید. زیرا، جهت دریافت گواهی عدم سوء پیشینه رمز شخصی و نام کاربری سامانه ثنا الزامی است.

مراحل دریافت گواهی

همانطور که در پاراگراف قبل اشاره کردیم، جهت دریافت گواهی سوء پیشینه غیرحضوری، ابتدا باید در سامانه ثنا ثبت نام کنید. پس از ثبت نام در سامانه ثنا و دریافت رمز شخصی و نام کاربری، باید به آدرس https:adliran.ir مراجعه کنید. این نشانی، آدرس سامانه جامع خدمات الکترونیک قضایی است. پس از مراجعه به این آدرس، مطابق تصویر زیر برروی گزینه سامانه گواهی عدم سوء پیشینه کلیک کنید.

دریافت گواهی عدم سوء پیشینه غیرحضوری

مشابه با تصویر زیر شما به صفحه ورود منتقل می شوید. در این قسمت نام کاربری (اغلب کد ملی متقاضی است) و رمز شخصی خود را وارد کنید و گزینه “مرحله بعد” را انتخاب نمایید. در صفحه باز شده از شما رمز موقت سامانه الکترونیک قضایی درخواست می شود. این رمز 4 تا 6 رقمی توسط پیامک به شماره متقاضی که هنگام ثبت نام از آن استفاده کرده است، فرستاده می شود. پس از وارد کردن رمز موقت، کافی است در صفحه جدید برروی گزینه سبز (زرد) رنگ دریافت گواهی کلیک کنید. پس از این مرحله، باید اطلاعات لازم نظیر مشخصات فردی، واحد قضایی بررسی کننده و مرجع ارائه گواهی (سازمان یا ارگانی که از شما گواهی درخواست کرده است) را کامل کنید.

دریافت گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی

دریافت و چاپ گواهی

در قدم بعدی، هزینه دریافت گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی برای شما محاسبه می شود. این هزینه حدود 20 هزار تومان در سال 1402 برآورد شده است. پس از واریز هزینه، گواهی شما به مرحله پردازش وارد می شود. در این شرایط درخواست شما با موفقیت انجام شده است. از وب سایت سامانه الکترونیک قضایی خارج شوید و منتظر بمانید. حدود 24 تا 48 ساعت بعد پیامکی حاوی صدور گواهی عدم سوء پیشینه برای شما ارسال می شود. پس از مشاهده این پیامک، به سامانه مجددا مراجعه کنید. در قسمت بالای منو سمت راست برروی گزینه ابلاغ الکترونیک کلیک کنید. گواهی سوء پیشینه شما صادر شده و نیازی به مهر و امضاء رسمی ندارد.

چه جرائمی در گواهی عدم سوء پیشینه درج می شوند؟

بسیاری از افراد نگران این موضوع هستند که هر شکایتی که در دادگاه یا دادسرا از آن ها شده است، در سوء سابقه آن ها درج گردد. که در واقع بدین صورت نیست و موارد درج در گواهی عدم سوء پیشینه، صرفا شامل موارد خاصی می گردد. که در قانون مجازات اسلامی مشخص شده اند. به علاوه باید خاطر نشان کرد که امکان پاک کردن سوء پیشینه کیفری نیز وجود دارد.

طبق ماده 25 این قانون: “محکومیت قطعی کیفری در جرائم عمدی، پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می‌ کند:

  • هفت سال در محکومیت به مجازات های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی
  • سه سال در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد، نفی بلد و حبس تا درجه چهار
  • دو سال در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج “

لازم به ذکر است غیر از مواردی که در بالا بیان شد، محکومیت های دیگر در سوء سابقه فرد ذکر نمی شود . طبق تبصره این ماده: “در غیر موارد فوق، مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می‌ شود لکن در گواهی‌ های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی‌ رسد مگر به درخواست مراجع قضائی برای تعیین یا بازنگری در مجازات”. (منبع)

امتیاز خود را ثبت کنید