دارالترجمه رسمی سُفرا

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

راهنمایی ارائه خدمات آپوستیل

راهنمایی ارائه خدمات آپوستیل

خدمات آپوستیل نوعی معاهده در میان کشورهای عضو کنوانسیون لاهه است. این معاهده با هدف یکپارچه سازی تاییدیه های مهاجرت و اخذ اقامت در کشورهای عضو آن شکل گرفته و در حال حاضر 124 کشور از سراسر جهان عضو آن محسوب می شوند. اخذ تاییدیه آپوستیل از طریق مهر برروی اسناد و مدارک ترجمه شده رسمی امکان پذیر است. این تاییدیه اعتبار قابل توجهی به مدارک و اسناد متقاضیان اضافه می کند و مراحل اخذ اقامت و مهاجرت آن ها را تسهیل می نماید. در واقع، تاییدیه آپوستیل نوعی اثبات و تایید متقاضیان به حساب می آید که به واسطه آن تمام کشورهای عضو کنوانسیون لاهه، متقاضیان را به عنوان افراد واجد شرایط قبول می کنند. در ادامه این مطلب قصد داریم به ارائه خدمات آپوستیل بپردازیم و با این تاییدیه آشنا شویم؛ با مجله دارالترجمه رسمی سفرا همراه باشید.

راهنمایی ارائه خدمات آپوستیل

آپوستیل چیست؟

آپوستیل به انگلیسی Apostille نوعی معاهده و فرایند تایید مدارک است که در حال حاضر توسط 144 کشور در جهان به رسمیت شناخته می شود. معاهده اپوستیل برای اولین بار در سال 1961 در کشور هلند پایه گذاری شد. طبق معاهده آپوستیل، کشورهای عضو کنوانسیون لاهه در موارد متعددی نظیر مهاجرت و اخذ اقامت به صورت یکپارچه عمل می کنند. یعنی اگر مهر آپوستیل برروی مدارک و اسناد متقاضی درج بشود، کشورهای عضو کنوانسیون لاهه تا حد قابل توجهی فرایند مهاجرت یا اقامت متقاضی را تایید می کنند. با وجود این تفاسیر، می توانیم تاییدیه اپوستیل را به عنوان یکی از موثرترین مهرهای مهاجرت در نظر بگیریم. این تاییدیه در صورت واجد شرایط بودن متقاضی، توسط تمام کشورهای عضو کنوانسیون لاهه ارائه می شود. از آنجایی که کشور ایران در این کنوانسیون عضویت ندارد، متقاضیان ایرانی جهت دریافت مهر آپوستیل باید فرایند دیگری را در پیش بگیرند.

آپوستیل

چگونه مهر آپوستیل دریافت کنیم؟

بدون شک دریافت مهر آپوستیل و بهره مندی از خدمات آن یکی از مهم ترین چالش های متقاضیان ایرانی محسوب می شود. زیرا متقاضیان ساکن ایران به دلیل عدم حضور کشور ایران در کنوانسیون لاهه، جهت اخذ اپوستیل مدارک باید از طریق روش های غیرمستقیم اقدام نمایند. روش های غیر مستقیم آپوستیل مدارک کار دشواری نیست، اما به زمان نسبتا زیادی نیاز دارد. روش اول دریافت مهر اپوستیل، ارائه مدارک و اسناد ترجمه شده رسمی به سفارت خانه ایران در کشور مقصد است. توجه داشته باشید که مدارک باید دارای تاییدیه های دادگستری و خارجه باشند.

پس از ارسال مدارک به سفارت خانه، متقاضی باید منتظر پاسخ از سوی سفارت خانه و کشور مقصد باشد. در روش دوم، متقاضیان می توانند از طریق کشورهای همسایه که در کنوانسیون لاهه عضویت دارند، اقدام کنند. کشورهای ترکیه و امارات مقاصد مناسبی جهت اخذ آپوستیل مدارک هستند. زیرا با کشور ما فاصله کمی دارند و هزینه کمتری نسبت به سایر کشورهای عضو کنوانسیون لاهه برای متقاضیان در پی خواهند داشت. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید، ترجمه رسمی مدارک و اسناد است. در صورتی که مدارک و اسناد شما توسط دارالترجمه رسمی ترجمه نشده باشد و یا تاییدیه دادگستری و خارجه را اخذ نکرده باشید، فرایند آپوستیل مدارک با مشکلات زیادی مواجه می شود.

تاییدیه آپوستیل، مهر آپوستیل

آپوستیل مدارک چه کاربردهایی دارد؟

    • تسهیل و افزایش اعتبار درخواست اقامت ویزا و مهاجرت به کشورهای عضور کنوانسیون لاهه
    • تایید مدارک و اثبات شرایط لازم متقاضیان هنگام ارسال مدارک تحصیلی به دانشگاه های خارج از کشور
    • تایید مدارک رسمی نظیر اسناد ازدواج و طلاق و… هنگام ارسال به کشورهای عضو کنوانسیون لاهه

    جهت ارائه اسناد و مدارک مربوط به مسائل پزشکی، آپوستیل مدارک الزامی است. (منبع)

آپوستیل مدارک چقدر اعتبار دارد؟

تاریخ اعتبار و انقضای مدارک ترجمه شده در فرایند مهاجرت و یا اخذ اقامت بسیار اهمیت دارد. این موضوع در رابطه با اعتبار اپوستیل مدارک نیز صادق است. زیرا، اگر اعتبار مهر آپوستیل به اتمام برسد، کشور مقصد آن را به عنوان سند معتبر در نظر نمی گیرد. آپوستیل مدارک تاریخ انقضا ندارد و به صورت دائمی برای متقاضیان صادر می شود. هنگامی که مهر اپوستیل برروی اسناد درج می شود، تا پایان مدت اعتبار خود سند، مهر معتبر می باشد.