دارالترجمه رسمی سُفرا

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

دنکلیک یا معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه چیست؟

دنکلیک یا معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه چیست؟

دنکلیک (Denklik) یا معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه فرایندی است که طی آن مدارک تحصیلی اخذ شده از موسسات آموزشی خارج از کشور، مورد بررسی و تایید قرار می گیرند تا از نظر میزان و سطح تطابق با استانداردهای تعیین شده توسط نظام آموزشی ترکیه ارزیابی شوند. این روند برای کسانی که قصد دارند در ترکیه به کار یا تحصیل مشغول شوند، ضروری می باشد و به متقاضیان اطمینان می دهد که مدارک تحصیلی آن ها قابل قبول هستند. این معادل سازی، به فرد این امکان را می دهد تا از مزایای مدارک تحصیلی خود در ترکیه بهره مند شود و فرصت های شغلی یا تحصیلی مشابه با افرادی که در داخل کشور ترکیه تحصیل کرده اند، پیدا کند.

انجام معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه، یکی از شروط استخدام در بخش های دولتی و خصوصی و همچنین ثبت نام در دانشگاه یا موسسات آموزشی است. بدین ترتیب، دنکلیک به عنوان پلی میان سیستم آموزشی مبدا و مقصد عمل می کند و بازار کار و تحصیل در ترکیه را برای افراد واجد شرایط بین المللی قابل دسترس می سازد. در ادامه این مطلب قصد داریم با دنکلیک یا معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه آشنا شویم؛ با دارالترجمه رسمی سفرا همراه باشید.

دنکلیک (Denklik) چیست؟

دنکلیک یک رویه رسمی در کشور ترکیه است که به معادل سازی مدارک تحصیلی از موسسات آموزشی خارج از کشور اشاره دارد. این فرایند، تایید تطابق مدارک تحصیلی بین المللی بر اساس استانداردهای معین توسط نظام آموزشی ترکیه را در بر می گیرد. در واقع از طریق دنکلیک، مقطع و سطح دوره های تحصیلی مورد ارزیابی قرار می گیرند و تایید می شوند که آیا این مدارک با دوره های مشابه در سیستم آموزشی ترکیه سازگاری دارند یا خیر. این اقدام اساسی موجب می شود تا افراد دارای مدرک تحصیلی خارجی قادر به استفاده از این مدارک جهت ادامه تحصیل یا ورود به بازار کار ترکیه باشند.

معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه، به ویژه جهت استخدام در بخش های دولتی، عضویت در نهادهای آکادمیک و شرکت های خصوصی که نیازمند تایید صلاحیت های تحصیلی هستند، از اهمیت زیادی برخوردار است. بدون این تاییدیه، ممکن است مدارک تحصیلی خارجی در ترکیه مورد قبول واقع نشوند. و دارندگان آن از حقوق تحصیلی یا شغلی مرتبط در ترکیه محروم گردند.

دنکلیک یا معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه

نحوه دریافت معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه

جهت دریافت معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه، متقاضی باید به مراجع ذی ربط کمیسیون معادل سازی مدارک مرتبط به وزارت آموزش ملی یا دانشگاه های مورد تایید مراجعه کند و مدارک لازم شامل دیپلم، ریزنمرات و تاییدیه های رسمی را ارائه دهد. این مدارک باید به زبان ترکی یا انگلیسی ترجمه و توسط سفارت ترکیه در کشور مبدا یا دادگستری ترکیه تایید شوند. سپس فرم های مربوطه تکمیل و همراه با کلیه مستندات به دفاتر مربوط ارسال شوند تا پروسه بررسی و تایید انجام شود. در انتها، معادل سازی حاصل می شود. که این امر متقاضی را قادر می سازد تا از مدارک تحصیلی خارجی خود در ترکیه به طور رسمی استفاده نماید. توجه داشته باشید که دنکلیک برای تمامی مقاطع تحصیلی امکان پذیر است و دانشجویان می توانند در تمام مقاطع جهت دریافت این سند اقدام نمایند.

مدارک لازم جهت اخذ دنکلیک

جهت انجام فرایند دنکلیک و معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه، شما به مجموعه ای از مدارک نیاز دارید که باید به طور کامل ارائه شوند. این مدارک عبارتند از:

  • دیپلم یا گواهینامه فارغ التحصیلی اصلی و کپی آن.
  • ریزنمرات تحصیلی اصلی و کپی آن، شامل تمامی دروس و نمرات دریافتی آن ها.
  • ترجمه رسمی دیپلم و ریزنمرات به زبان ترکی یا انگلیسی.
  • تاییدیه های رسمی مدارک توسط سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور مورد نظر یا نهادهای معتبر بین المللی.
  • شناسنامه یا گذرنامه معتبر به همراه کپی آن.
  • اقامتگاه یا اثبات آدرس معتبر در ترکیه.
  • مدارک شناسایی ترکیه ای مانند کارت کیملیک یا اقامت برای اتباع خارجی.
  • فرم تقاضای معادل سازی که از سوی کمیته معادل سازی دریافت و تکمیل می شود.
  • رسید پرداخت هزینه های مربوط به فرآیند دنکلیک (در صورت وجود)
  • هرگونه مدرک تکمیلی که ممکن است برای اثبات معتبر بودن مدرک تحصیلی لازم باشد (مانند تاییدیه های وزارت آموزش کشور مبدا).

نحوه دریافت دنکلیک

نحوه معادل سازی مدارک تحصیلی در ترکیه

برای انجام امور تطابیق مدارک تحصیلی حتما باید از طریق سیستم وقت قبلی (راندوو) بگیرید. در ادامه باید در امتحانات مربوطه نمره قبولی را دریافت کنید. افرادی که در بخش پزشکی قبول شدند جهت معادل سازی یابد در امتحان STS (آزمون TUS) شرکت و از 100 امتیاز این آزمون حداقل امتیاز 40 را کسب نمایند. افرادی که در رشته های دندان پزشکی قبول شده اند برای معادل سازی باید در امتحان STS (آزمون DUS) شرکت و از 100 نمره این آزمون حداقل نمره 40 را کسب کنند. برای متقاضیان رشته دارو سازی امتحان کتبی نیازی نیست و باید در آزمون شفاهی دانشگاه آنادولی شرکت کنند.

افرادی که در بخش های مهندسی و معماری قبول شدند جهت معادل سازی باید در امتحان STS-2 شرکت و از 100 امتیاز این آزمون حداقل امتیاز 40 را کسب کنند. معلمان نیز اگر قصد تدریس در مدارس دولتی داشته باشند می توانند در آزمون Kpss شرکت کنند. البته این آزمون دوبار در سال در ماه های آگوست و جولای برگزار می شود. برای آزمون Kpss نیازی به معادل سازی نیست. در صورت نداشتن دنکلیک یا معادل سازی مدارک در رشته های مهندسی شما اجازه حضور در اتاق مهندسان را ندارید. و امضای شما در پروژه ها فاقد اعتبار است. (منبع)